HOGWARTS ONLINE BG
ДОБРЕ ДОШЛИ В ХОГУОРТС ОНЛАЙН БГ

Smiley face

Добре дошъл в най-магическия функциониращ РПГ форум в България. Ако си фен на фентъзи жанра, обичаш да пишеш и искаш да развиеш герой - идвай при нас! Обещаваме да е забавно и полезно, както го правим вече почти 10 години!


Вход

Забравих си паролата!

точките на домовете
Gryff450
Slyth 400
Raven 280
Huff 530

ПОДКРЕПИ НИ


BGtop

Гласувай за нас всеки ден, за да ставаме още по-добри и да е още по-забавно и интересно!

Вестник „Пророчески вести“


Smiley face

„Пророчески вести“ е основният новинарски източник на магьосническото общество във Великобритания. Можете да следите новините всяка събота в новите броеве в страницата „Новини“, а в темата на сюжета ще намирате старите броеве, които съпътстват сюжета.Наръчник за игра (Задължителен)

Go down

Наръчник за игра (Задължителен)

Писане  Мейкън Рейвънуд on Нед Мар 03, 2013 4:56 pm

Добре дошъл в наръчника на Хогуортс онлайн БГ! 


Тук ще намериш най-добре обяснено какво трябва да направиш, за да завършиш героя си и да изживееш магията на света на ,,Хари Потър" и ,,Фантастични животни и къде да ги намерим". За твое улеснение, препратка към темата ще бъде достъпна винаги в лявата част на форума. Ако имаш допълнителни въпроси - не се двоуми да ми пишеш! :cuddle::cuddle:

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО:
Какво да правя, когато съм се регистрирал? /Как да създам героя си?:
Благодарим ти, че се присъедини към семейството на !Хогуортс онлайн БГ. Вече почти 10 години сме един от най-добрите РПГ форуми в България. След кратка почивка, се завърнахме с пълна сила. 
Най-важното нещо е да си направиш персонаж/ герой. Важно е да си помислиш дали ще бъде ученик, учител, тъмен магьосник или магьосник с професия. Изборът е твой. Помисли хубаво и избери между трите възможности, за да ти дам по-точни напътствия. Когато решиш, продължи надолу.

Натисни тук, ако ще бъдеш ученик:
1. Честито, ще бъдеш ученик! Създай си тема с описание и снимка на героя тук по шаблона, който сме качили. После се върни в наръчника и продължи в следващите стъпки: 
2. Както знаеш, най-важното нещо за един ученик е да бъде разпределен в един от четирите дома. Те са Грифиндор, Рейвънклоу, Хафълпаф и Слидерин. Ще бъдеш разпределен според качествата ти. Трябва само да попълниш теста тук. Ако вече си го направил, продължи напред:
3. След като героят ти е разпределен, вече е част от дом. За в бъдеще посещаването в часовете и писането на РП съчинения ще носи точки на дома ти. Преди да тръгнеш на училище, обаче, трябва да си създадеш жилище. Помниш ли, че когато създаде тема на героя си, трябваше да избереш между няколко градчета. Сега трябва да си създадеш тема със снимка на дома в града, който си посочил в темата на героя си. Там ще живееш през ваканциите. Домовете са в Литъл Хангълтън, в Лондон или  в Годрикс Холоу.
4. Следващата стъпка е да си откриеш трезор в банка Гринготс. Там ще получиш първите си 1000 галеона, с които трябва да закупиш необходимите неща за училище, а и да си харчиш. Банка Гринготс се намира тук. Създай си тема с трезор! За в бъдеще, когато героят ти започне да работи, ще трябва всяка седмица да теглиш заплатата си от банката. Внимавай как харчиш, защото парите ти наистина ще намаляват!
5. Готов/а ли си с трезора? Време е за първото ти РП във форума. РП е съчинение, в което описваш действията на героя си. Можеш да го правиш и с други потребители. Не можеш да започнеш училище без необходимите неща, нали? В полето ,,инвентар" в профила ти се намират всички предмети, които притежаваш. В момента там няма нищо за училище. Трябва да закупиш нещата, които са изброени в списъка в лявата част на страницата на форума. Улица ,,Диагон али" - най-известната магьосническа улица, ще ти помогне да се снабдиш с тези неща. Тя е тук. За да купиш нещо, ще трябва да напишеш РП съчинение в 3-то или 1-во лице, в което да опишеш как е минал пазара за героя ти.
6. Време е да се забавляваш. Напомням ти, че трябва да пишеш РП-та в предметите, в които има учители, за да продължиш с учебната година. Трябва да си написал поне 1 РП във всеки предмет, за да завършиш. Ако има изпити - ще научаваш в движение за тях. Време е да си намериш приятели, да се забавляваш и да участваш в дейностите, които сме приготвили. Задължително се запознай със сюжета и ако ти е интересен - играй по него. УСПЕХ!
;

Натисни тук, ако ще бъдеш учител:
1. Честито, ще бъдеш учител! Създай си тема с описание и снимка на героя тук по шаблона, който сме качили. После се върни в наръчника и продължи в следващите стъпки: 
2. След като героят учителят ти е одобрен, трябва да си създадеш жилище. Помниш ли, че когато създаде тема на героя си, трябваше да избереш между няколко градчета. Сега трябва да си създадеш тема със снимка на дома в града, който си посочил в темата на героя си. Там ще живееш през ваканциите. Домовете са в Литъл Хангълтънв Лондон или  в Годрикс Холоу.
3. Следващата стъпка е да си откриеш трезор в банка Гринготс. Там ще получиш първите си 1000 галеона, с които ще си купуваш дрехи, магически предмети и ще търгуваш с други магьосници. Банка Гринготс се намира тук. Създай си тема с трезор! Не забравяй да прочетеш темата ,,Изплащане на заплати" - ако искаш да имаш повече пари, трябва всяка неделя (или понеделник) да пишеш във въпросната тема, за да получиш заплатата си. Внимавай как харчиш, защото парите ти наистина ще намаляват!
4. Готов/а ли си с трезора? Време е да си направиш кабинет. В зависимост от предмета, по който ще преподаваш, трябва да си създадеш кабинет и каквито други теми искаш да има в твоя предмет (съобщения , домашни, интересни теми и сценарии за масово рп и т.н.). Сега имаш за задачка да намериш класната стая по предмета си и да си създадеш кабинет, където да те търсят учениците. 
5. Време е да се забавляваш. Напомням ти, че трябва да пишеш РП-та с уроци. Трябва да пускаш като нова тема по 1 урок на всеки 2 седмици. Задължително прочети инструкциите в учителската стая. Всяка тема там трябва да си я прочел, за да преподаваш в нашето училище. Задължително се запознай със сюжета и ако ти е интересен - играй по него.УСПЕХ!

Натисни тук, ако ще бъдеш тъмен маг:
1. Героят ти е зъл, готов да убие и да служи на Тъмните сили? Бъди подготвен за това предизвикателство. Първата стъпка е да си направиш тема на героя и да си запазиш лик (личността, чиято външен вид ще използваш) в този раздел.
2. Щом си готов с темата за героя е време да се присъединиш към Тъмните сили. В раздел ,,Имението Ривъндейл" ,което вече е видимо за теб на началната страница на играта, трябва да си направиш стая или кабинет. До имението имат достъп само тъмните магове - там можете да пишете само вие и да кроите планове.
3. Тъмните магове нямат трезори в банка Гринготс, защото ще бъдат лесно проследими от Министерството на магията. Затова те набавят парите си чрез обири. РП-тата ти в мъгълския свят ще се следят и могат да ти носят допълнителни галеони. Дай свобода на креативността си, запознай се със сюжета и върви по пътя на тъмната страна, докато станеш следващия Черен лорд.. Задължително се запознай със сюжета и ако ти е интересен - играй по него.

Натисни тук, ако ще бъдеш магьосник с професия:
1. Направили сме изключително интересно приключението за възрастните магьосници. За да го започнеш, създай си тема на героя тук по шаблона, който сме направили, и си запази лик. Когато си готов, се върни в наръчника.
2. Когато героят ти е създаден, е време да му създадеш дом, където да живееш. Домовете са в Литъл Хангълтънв Лондон или  в Годрикс Холоу. Когато си избереш, създай си тема с описание и снимка на жилището.
3. Щом вече имаш жилище, трябва да имаш трезор в магьосническата банка Гринготс в Диагон али. За теб е важно, тъй като ще работиш и ще имаш да взимаш заплати. Те се взимат само в неделя и понеделник от специалната тема в банката.
4. Героят ти е готов! Работи, забавлявай се и действай. Задължително се запознай със сюжета и ако ти е интересен - играй по него.

Изпълните ли всички точки, героят Ви е напълно готов!


Как протича учебната година:

За учениците:
В нашия сюжет, един урок по който и да е предмет, се преподава пред всички ученици. Тоест, уроците за първи , втори (и т.н.) курс са общи. Всички учат в един урок и по едно и също време. Бъдете креативни с РП-тата си, не е нужно винаги да са обвързани само с урока. 
Учебната година продължава 8 седмици, като на всеки 2 от тях трябва да излиза урок по всеки предмет, който има учител. Тоест, ако например има учители по 5 предмета, и петимата трябва да пускат по 1 урок на всеки 2 седмици. За да преминеш успешно учебната година, трябва да си писал/а поне 1 РП по всеки предмет. Не е нужно да пишеш във всеки час (но ще е страхотно), необходимо е да си писал във всеки предмет поне веднъж. Всяко интересно РП се награждава от учителите с точки за дома. Твоята основна задача е да помогнеш на дома си да спечели ежегодната Купа на домовете.
За учителите:
Учебната година продължава 8 седмици, като трябва да пускате поне по 1 урок на всеки 2. Тоест, трябва да имате поне 4 урока. Изключително важно е да прочетете всичко в учителската стая и да го спазвате. Има няколко изисквания как да протича часа и как да се оценяват учениците. Запознайте се с тях. В кабинета си (раздела на предмета) можете да създавате каквито искате теми - уроци, дневници, отсъствия, бележки, домашни, РП теми и т.н.. Уроците са общи за всички курсове - в един урок има ученици от 1-ви до 7-ми курс. Бъдете креативни в РП-тата си, разнообразявайте и измисляйте оригинални идеи.
За останалите:
Всички, които не учат/работят в Хогуортс имат възможност само да го разглеждат, без да пишат в него. Това е свързано със сюжета - все пак героите ви не се намират там (освен когато сюжетът стане такъв). Измисляйте креативни и оригинални идеи в РП-тата си, задвижвайте сюжета между тъмни и добри магьосници, пишете РП-та в разнообразни места и се забавлявайте!
avatar
Мейкън Рейвънуд


<b>Галеони</b> 27 401
Най-добра магия : Протего
Доминиращ характер

Лик : Richard Wilson
Герой : тук
Възраст на героя : 86
Жилище : Годрикс холоу
Здраве :
100 / 100100 / 100


Способности
Магипортиране: да
Покровител: Орел
Безсловесни магии: да

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите