HOGWARTS ONLINE BG
ДОБРЕ ДОШЛИ В ХОГУОРТС ОНЛАЙН БГ

Smiley face

Добре дошъл в най-магическия функциониращ РПГ форум в България. Ако си фен на фентъзи жанра, обичаш да пишеш и искаш да развиеш герой - идвай при нас! Обещаваме да е забавно и полезно, както го правим вече почти 10 години!


Вход

Забравих си паролата!

точките на домовете
Gryff450
Slyth 400
Raven 280
Huff 530

ПОДКРЕПИ НИ


BGtop

Гласувай за нас всеки ден, за да ставаме още по-добри и да е още по-забавно и интересно!

Вестник „Пророчески вести“


Smiley face

„Пророчески вести“ е основният новинарски източник на магьосническото общество във Великобритания. Можете да следите новините всяка събота в новите броеве в страницата „Новини“, а в темата на сюжета ще намирате старите броеве, които съпътстват сюжета.Транспорт и магипортиране

Go down

Транспорт и магипортиране

Писане  Мейкън Рейвънуд on Пон Мар 11, 2013 10:57 am

Магьосническият транспорт е едно от най-уникалните и интересни неща в света на ,,Хари Потър". В РП играта имате много възможности за интересни и разнообразни съчинения, в които можете да го използвате. По-долу ще намерите информация за всеки вид магьоснически транспорт и как той намира предназначение в нашата игра.


Магипортиране
Магипортирането е най-трудният, но интересен начин за транспорт. Трябва чрез специална техника да изчистите съзнанието си и да си представите къде искате да отидете. Моментално тялото ви се изкривява и изчезва, а след секунди е точно там, където сте си представяли. В магипортирането има една голяма опасност - от разчленяване. Възможно е част от тялото ви да остане на предишното място, а друга част - там, където сте се магипортирали. За да можете да се магипортирате в играта, трябва да сте получили лиценз от Магипортационния тестови център на Министерството на магията в Лондон и в профила ви да пише, че можете да се магипортирате.

Пудролинии
Пудролиниите са древен метод, чрез който от едно място отивате в друго. За целта, трябва да влезете в камина, да кажете къде искате да отидете (там също трябва да има камина) и да пуснете в краката си специална летежна пудра. Зелени пламъци ще обхванат тялото ви за секунда и ще се преобразите в камината, която сте изрекли преди няколко мига. Това са пудролиниите, които се следят и контролират от Британското министерство на магията в Лондон. Както и сами се досещате, те не се използват от тъмните магьосници.

Летекод
Летекодът е предмет, заключен с транспортационно заклинание. Може да бъде всичко - от обувка, през шапка, до аксесоар. Когато предмет бъде омагьосан в летекод, достатъчно е да го докоснете, за да ви изпрати на мястото, за където е бил омагьосан. В Хогуортс онлайн БГ всеки герой е свободен да прави летекоди, ако знае заклинанието, но транспортът с летекод не се получава в места, защитени със специални заклинания, като министерството на магията, Хогуортс, Св. Мънго и т.н.

Летене
В магьосническият свят с достатъчно силно заклинание и добри умения всеки предмет би могъл да полети. Най-често се използват метли (каквито имате в профилите си), но историята познава и други средства за летене - коли, мотори, тестрали (същества, видими само за хора, видели смъртта), килимчета и др. Развихрете въображението си в РП съчиненията си, защото летенето с предмети може да бъде много интересно.. и опасно.


Среднощният рицар
“Среднощния рицар” е триетажен пурпурен автобус, който предлага случаен превоз за замръкнали вещици и магьосници. Сигнализира се само с махнене с ръката, която държи магическа пръчка. Възможно е да си резервираш място за обиколки около Великобритания. На предното стъкло на автобуса със златни букви е написано “Среднощния рицар”. Кондукторът на “Среднощния рицар” се казва Стан Шънпайк. Той е около 28- годишен (към 2017), облечен с пурпурна униформа и има големи щръкнали уши и множество пъпки. Шофьорът Ърни Пранг е възрастен магьосник с дебели стъкла на очилата.

Неописано летене
Може би ви е впечатлило, че много смъртожадни и членове на Ордена на феникса могат да се превръщат в черен пушек и да летят с огромна скорост, дори да стават невидими и да правят заклинания по време на полет. Известно е, че това е магия, създадена от Волдемор по време на първата магьосническа война около 1940г., която позволява на неговите подвластници да летят по време на двубои. В днешно време много рядко се срещат хора, които познават тази магия.


avatar
Мейкън Рейвънуд


<b>Галеони</b> 27 401
Най-добра магия : Протего
Доминиращ характер

Лик : Richard Wilson
Герой : тук
Възраст на героя : 86
Жилище : Годрикс холоу
Здраве :
100 / 100100 / 100


Способности
Магипортиране: да
Покровител: Орел
Безсловесни магии: да

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите