HOGWARTS ONLINE BG
ДОБРЕ ДОШЛИ В ХОГУОРТС ОНЛАЙН БГ

Smiley face

Добре дошъл в най-магическия функциониращ РПГ форум в България. Ако си фен на фентъзи жанра, обичаш да пишеш и искаш да развиеш герой - идвай при нас! Обещаваме да е забавно и полезно, както го правим вече почти 10 години!


Вход

Забравих си паролата!

точките на домовете
Gryff450
Slyth 400
Raven 280
Huff 530

ПОДКРЕПИ НИ


BGtop

Гласувай за нас всеки ден, за да ставаме още по-добри и да е още по-забавно и интересно!

Вестник „Пророчески вести“


Smiley face

„Пророчески вести“ е основният новинарски източник на магьосническото общество във Великобритания. Можете да следите новините всяка събота в новите броеве в страницата „Новини“, а в темата на сюжета ще намирате старите броеве, които съпътстват сюжета.Сюжет на форума

Go down

Сюжет на форума

Писане  Мейкън Рейвънуд on Нед Май 05, 2013 1:54 pm

Сюжетна линия (СЛ)

Действията се развиват в реално време, в магьосническия свят, описан в книгите „Хари Потър" от Дж. К. Роулинг. Позволихме си да направим няколко исторически корекции, за да изградим наш собствен сюжет. В това мнение ще намерите основния сюжет, а в долните мнения исторически събития, които е важно да знаете.

Магьосническият свят е на ръба на избухването на Трета магьосническа война. След края на Втората магьосническа война на 2 Май 1998г. (за която ще четете по-надолу), начело на министерството на магията застава Кингзли Шакълболт, който управлява доста успешно до 2011 година, когато бива отровен. Нещата в Хогуортс не са същите. След избухването на Втората магьосническа война през 1995г., Хогуортс става обект на безброй атаки от т.нар. Смъртожадни. Той бива защитен с мощни защитни заклинания, създадени лично от директора на училището - Албус Дъмбълдор. По стечение на обстоятелствата, на 30 Юни 1997г., Дъмбълдор бива елиминиран от Смъртожадни и на негово място се възкачва Минерва Макгонагол.

След убийството на Кингзли през 2011 година, министър на магията става Бериус Корбрей, който въвежда строго и дисциплинирано обучение в Хогуортс като парира дейността на неговия директор - Минерва Макгонагол. По негово мнение, вината за злодеянията на Смъртожадните, е изцяло на преподавателите на Хогуортс. По тази причина Бериус свързва министерството пряко с Хогуортс и не оставя почти никакви права на Минерва в управлението на собственото ѝ училище. Министерството напълно поема контрол над Хогуортс. Това я вбесява и лятото на 2011 година, тя подава оставката си. На нейно място застава Мейкън Рейвънууд, дясната ръка на Бериус, който управлява училището и до днес.

По време на управлението на Бериус Корбрей има наличие на големи промени в йерархията на магьосническия свят. Работните места рязко намаляват, заетостта е изключително висока, започват грабежи и убийства, породени от липсата на работни места, защото магьосниците не могат финансово и духовно да се съвземат от най-ужасната война в историята на магията. Вместо да се бори с възстановяването на нацията си, Бериус се заема с по-важни за него дела - започва да води кампания за разкриване на магьосническото общество пред мъгълите. Според него, ако някога избухне нова война, именно те са способни да избавят магьосниците от тъмните им врагове. Това, в комплект с бедността и  анархията в магьосническия свят, пораждат в йерархията втора страна. Магьосници, решени да свалят от власт Бериус и цялото министерство. Истината е, че те са съвсем нормални хора, които просто искат по ужасен и груб начин да вземат властта на великите си управници. Министерството обаче тръгва след тях и дори съвсем официално ги нарича Тъмни магьосници. Чрез лъжи, манипулация на обикновените магьосници и корумпиране на медиите, министерството успява да създаде един черен и свиреп образ на тези протестанти и борци за свобода и правда. Мнозина от магьосническото общество в действителност вярват на министерството и застават срещу събратята си. 

Общуването с Тъмен магьосник става забранено.
Прикриването на Тъмен магьосник се наказва с целувка на Диментор.

Целият магьоснически свят е изправен пред тежък избор... изборът на доброто или злото!
avatar
Мейкън Рейвънуд


<b>Галеони</b> 27 401
Най-добра магия : Протего
Доминиращ характер

Лик : Richard Wilson
Герой : тук
Възраст на героя : 86
Жилище : Годрикс холоу
Здраве :
100 / 100100 / 100


Способности
Магипортиране: да
Покровител: Орел
Безсловесни магии: да

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите