HOGWARTS ONLINE BG
ДОБРЕ ДОШЛИ В ХОГУОРТС ОНЛАЙН БГ

Smiley face

Добре дошъл в най-магическия функциониращ РПГ форум в България. Ако си фен на фентъзи жанра, обичаш да пишеш и искаш да развиеш герой - идвай при нас! Обещаваме да е забавно и полезно, както го правим вече почти 10 години!


Вход

Забравих си паролата!

точките на домовете
Gryff450
Slyth 400
Raven 280
Huff 530

ПОДКРЕПИ НИ


BGtop

Гласувай за нас всеки ден, за да ставаме още по-добри и да е още по-забавно и интересно!

Вестник „Пророчески вести“


Smiley face

„Пророчески вести“ е основният новинарски източник на магьосническото общество във Великобритания. Можете да следите новините всяка събота в новите броеве в страницата „Новини“, а в темата на сюжета ще намирате старите броеве, които съпътстват сюжета.Сюжет на форума (Обновен - 03.06.2017)

Go down

Сюжет на форума (Обновен - 03.06.2017)

Писане  Мейкън Рейвънуд on Съб Май 20, 2017 9:43 am


Какво е сюжетът?

Сюжетът е хронологичната последователност от събития, или накратко - историите, които пишем чрез РП-тата си. В зависимост от написаните РП-та на потребителите, историите се променят. Всяка сюжетна линия се маркира с „глава“, а в нея ще видите каква е темата. Задължително прочетете предисторията отдолу. Преди да пишете по последната глава, не забравяйте да четете и „Резюме“ частта на предходната глава, за да се ориентирате какво се случва в момента.

Как да участвам?

Сюжетът се пише в резултат от РП-тата на потребителите в разделите, обозначени като „масово РП“ - ако твоето РП е интересно и свързано със сюжета, дори ще бъдеш записан в него. А ако вложиш повече фантазия - може дори след твоето РП следващата глава на сюжета да е различна...

ПРЕДИСТОРИЯ


Действията се развиват в реално време в Англия (предимно в Хогуортс, министерството на магията и Лондон). Цялата хронология от история на поредицата „Хари Потър“ е истина - през 1970г. лорд Волдемор, най-опасния тъмен магьосник на всички времена, поставя началото на Първата магьосническа война. Неговите подопечни - смъртожадните, стават все повече и магьосническият свят е изправен пред две опасности - война между магьосници и смъртожадни, и разкриване на магьосниците пред света на мъгълите. Волдемор започва да създава хоркрукси (предмети, в които затваря част от душата си и това го прави безсмъртен) и създава цели 7. Един от тях е Хари Потър - 1-годишно бебе, в което част от душата на Волдемор остава заключена. Следват години, в които Черният лорд е в неизвестност до завръщането му през 1995г., когато започва Втората магьосническа война. Хари Потър е по петите му и заедно с великият вълшебник Дъмбълдор, унищожават част от хоркруксите. През 1997 Дъмбълдор умира, а по-късно същата година Министерството на магията пада в ръцете на Волдемор. След серия от приключения Хари Потър успява да унищожи повечето хоркрукси и на 2 май 1998г. започва последната битка - битката за училището за вълшебство и магия Хогуортс - ученици и родители се изправят срещу стотици смъртожадни с надеждата войната да приключи. Черният лорд е унищожен, смъртожадните биват затворени в Азкабан, други бягат, трети твърдят, че са били под влиянието на проклятието Империус.

След края на Втората магьосническа война Минерва Макгонагол става директор на Хогуортс, а Кингзли Шакълболт - министър на магията. По различни причини няколко години по късно те биват изместени съответно от Дир. Мейкън Рейвънууд и Бериус Корбрей, които продължават историята в наши дни. На другия край на света - втората по големина магьосническа общност - в САЩ, все повече започва да се меси в делата на Британското министерство на магията и все по-често присъства в събитията.

Светът се е оттърсил от влиянието на Волдемор, Хогуортс е възстановен, министерството е реабилитирано, но магьосниците трябва да бъдат силни и обединени, защото най-трудното тепърва им предстои.....


Последната промяна е направена от Дир. Рейвънууд на Съб Юни 03, 2017 4:35 pm; мнението е било променяно общо 10 пъти
avatar
Мейкън Рейвънуд


<b>Галеони</b> 27 401
Най-добра магия : Протего
Доминиращ характер

Лик : Richard Wilson
Герой : тук
Възраст на героя : 86
Жилище : Годрикс холоу
Здраве :
100 / 100100 / 100


Способности
Магипортиране: да
Покровител: Орел
Безсловесни магии: да

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Сюжет на форума (Обновен - 03.06.2017)

Писане  Мейкън Рейвънуд on Нед Май 21, 2017 3:23 pm


ПЪРВА ГЛАВА 
НЕОЧАКВАНО НАЧАЛО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА...

( обновява се непрекъснато според вашите РП-та, основно в разделите, отбелязани с ,,Масово РП" )


Беше средата на месец май 2017г. 
В Хогуортс.
Учебната година скоро предстоеше. След края на Втората магьосническа война през 1998г. стотици магьосници бяха изгубили живота си. Магьосническото население страдаше от демографска катастрофа - повече от половината население бе пострадало от войната - криза и упадък във всяко отношение клатеха обществото във Великобритания, следите от войната все още догаряха навсякъде. Необходимостта от международно магьосническо сътрудничество бе спешна, с идването на новия министър на магията - Бериус Корбрей, израснал в САЩ, дойдоха и политическите взаимоотношения с МАКУЗА (Магически конгрес на САЩ), които все по-често участват в делата на обществото в Англия. 
В следствие от всички тези проблеми, учебната година в Хогуортс беше скъсена на няколко месеца, преподаваният учебен материал беше свит към най-важното, за да могат по-бързо учениците да се развият и да допринесат в магьосническият свят. 
Съвсем скоро учебната година щеше да започне. Едуард и Лена Дюшан, шестокурсници и префекти на Рейвънклоу, вече се бяха натоварили в експрес Хогуортс, други интересни пътници бяха префекта на Грифиндор Браян Кейн и учениците от дом Слидерин Луциус Мортис и Елизабет Ендовиер  и нетърпеливо пътуваха към замъка. Да не забравим и преподавателите, които трябваше да изминават пътя от гарата до замъка пак и пак - професор Флорънс, например. От другата страна, Рок Хауърд с останалите първокурсници и второкурсници пътуваха с лодките, наслаждавайки се на невероятната гледка на приближаващия замък. В същото време...


По света.
След края на Втората магьосническа война магьосническите затвори в целия свят едва удържаха количеството престъпници вътре. Министерството на магията направи класификация на престъпниците и най-провинилите се от тях бяха секретно осъдени на смърт и екзекутирани в Стаята на смъртта. 
Едно особено тежко събитие разтърси магьосническия свят и вдигна на крак цялото Министерство на магията - бягство от Азкабан. Такова, каквото не се беше случвало от 1992г. И по случайност, или не, историята отново е свързана с рода.. Блек. Потомката на Белатрикс Лестранж - Самара Лестранж , заедно с няколко престъпници, са успела да избягат от най-охраняваното място в магьосническия свят - Азкабан. Александрина Стормхоук и останалите аврори вече са по петите на смъртожадните. А знаете ли кой е забелязан из улиците на Мракон-Али? Жадната за кръв магьосница и наследница на рода Блек - Самара Лестранж. Каква е нейната цел там не се знае, но е едно е сигурно - един от аврорите, Тибериус Певърил е по петите ѝ. В селцето Хогсмийд и по-точно в таверната "Свинската глава" среща, за да обсъдят събитията, имаха министъра на магията Бериус Корбей и началника на отдел "Охрана на магическия ред".  Какво че се случи занапред ... остава да разберем.avatar
Мейкън Рейвънуд


<b>Галеони</b> 27 401
Най-добра магия : Протего
Доминиращ характер

Лик : Richard Wilson
Герой : тук
Възраст на героя : 86
Жилище : Годрикс холоу
Здраве :
100 / 100100 / 100


Способности
Магипортиране: да
Покровител: Орел
Безсловесни магии: да

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Сюжет на форума (Обновен - 03.06.2017)

Писане  Мейкън Рейвънуд on Съб Юни 03, 2017 4:35 pm


ВТОРА ГЛАВА 
МОРСМОРДРЕ

( обновява се непрекъснато според вашите РП-та, основно в разделите, отбелязани с ,,Масово РП" )


РЕЗЮМЕ ОТ ИЗМИНАЛИТЕ ГЛАВИ:
Дествията се развиват в реално време. Министър на магията е Бериус Корбрей, който затяга отношенията с американския конгрес МАКУЗА в борбата с престъпността. Той отрича да има смъртожадни, въпреки че Самара Лестранж, Ейдън Мъри и Уенсдей Монро, най-страшните смъртожадни на модерното време, са избягали от Азкабан. Директор на Хогуортс е Мейкън Рейвънууд - възрастен и велик магьосник, чиято цел е да опази училището от злите сили.
- - -


Беше началото на месец юни 2017г. 


В Хогуортс.
hogwartsshieldУчебната година в Хогуортс започва. След бягството на Самара Лестранж и появата на куп опасни смъртожадни като Ейдън Мъри и Уенсдей Монро, министерството на магията мълчаливо се тревожи за сигурността на учениците и взима строги мерки за справяне - цялата територия на училището по земя и въздух е укрепена с най-силните защитни магии, които министерството на магията познава - никой не може да се магипортира, никое познато проклятие не може да мине през невидимите щитове, никой не може да влезе и да излезе през тях. Разбира се и хубави неща се случват. В училището Хогуортс има интересни допълнителни предмети, в които учениците могат да се записват - алхимия и митология. Учебната година си тече спокойно, учениците посещават часовете и не подозират, че един от най-важните учители в училището всъщност крие мрачна тайна...


По света.
След като преди няколко месеца Самара Лестранж и още няколко смъртожадни бягат от Азкабан и детето на аврора Тибериус Певърил е убито - нещата стават все по-застрашителни за сигурността на Хогуортс и целия магически свят. Дни преди началото на годината в Лондон, където е дома на Алания Лодж е организирано парти от ученици в Хогуортс. Те са нападнати от дементори., но биват прогонени от учениците Едуард Дюшан и Елизабет Ендовиер. Въпросите "Какво правят дементорите в мъгълски град", "Има ли надвиснала черна опасност" и "Защо Лестранж не е открита месеци след бягството и от Азкабан" звучаха все по-често. Директорът на Хогуортс непрекъснато сезира министерството за въпросите около сигурността, но от там отричат, пазейки спокойствието, което и без това напускаше магическите среди. От друга страна Уенсдей Монро, също смъртожадна, е забелязана според аврорите на Мракон-али и то в компанията именно на Лестранж, но изчезват след куп поразии в злокобния магазин Бъргин и Боргс. На небето от онази вечер остава знакът на Черния лорд, който часове след като всява паника и с помощта на уменията на купища аврори, бива премахнат. Знаците на тъмните сили все по-често белязват ежедневието на магьосниците, настроението става мрачно.avatar
Мейкън Рейвънуд


<b>Галеони</b> 27 401
Най-добра магия : Протего
Доминиращ характер

Лик : Richard Wilson
Герой : тук
Възраст на героя : 86
Жилище : Годрикс холоу
Здраве :
100 / 100100 / 100


Способности
Магипортиране: да
Покровител: Орел
Безсловесни магии: да

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Сюжет на форума (Обновен - 03.06.2017)

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите